centrumblok Putten

Midden in het centrum van Putten wordt een pand afgebroken om plaats te maken voor een winkel met twee appartementen. In 2003 zijn we begonnen met het eerste ontwerp. Tijdens het ontwikkelproces is het plan meerdere keren verkocht, waardoor het soms lange tijd stil kwam te liggen.

Tijdens het ontwerpproces bleek dat de gemeente geen goede visie had over de locatie specifiek, en over het gehele centrum van Putten. Vanwege onze jarenlange ervaring hebben wij toen zelf een visie opgesteld om het plan weer vlot te kunnen trekken. En dat is gelukt.

De nieuwbouw moet als een gevoelig bon bonnetje ingepast worden op de locatie. Eigentijdsheid, duurzaamheid, kleinschaligheid en individualiteit waren kernwoorden bij het ontwerp.

Van ontwerp springt de antracietkleurige bakstenen schijf meteen in het oog, die als een filter werkt voor de privacy. Bij de slaapkamers en de terrassen verzorgt deze schijf de benodigde privacy terwijl op de begane grond de winkel er juist doorheen steekt.

Beide appartementen zijn zo opgezet dat ze gemakkelijk samen te voegen zijn. Voor de kortere termijn bieden de flexibele plattegronden alle mogelijkheden om de indeling aan te passen aan de woonwensen. Dit verhoogt de langetermijnwaarde. Het plan ondergaat momenteel een wijzigingsronde.

opdrachtgever: Makelaardij Van den Brink

plaats: Achterstraat, Putten

start bouw: eind 2017